Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Työttömyyden nujertaminen vaatii rohkeita ratkaisuja

Jaa |

Torstai 1.5.2014 klo 12:10


Hyvät Vihreän vapun viettäjät, hyvät helsinkiläiset,

Maaliskuussa Suomen työttömyysaste oli 9,5 prosenttia. Työttömänä on 100 000 ihmistä enemmän kuin hallitusohjelman tavoite sallisi.

Työttömyys koskettaa yhä useampaa ihmistä ja perhettä. Työttömyys tuo aina mukanaan huolen ja epävarmuuden tunteen tulevaisuudesta.

Kun itse aloitin työelämässä, tilanne oli aivan toinen. Meidät suorastaan revittiin töihin ja valmistuneelle oli useitakin vaihtoehtoja tarjolla. Ihmisiä muuntokoulutettiin muilta aloilta nopeasi kasvaville aloille. Tuo tilanne ei ole mahdoton saavuttaa nytkään, vaikka maailma ympärillämme muuttuu koko ajan.

Suomi tarvitsee nyt rohkean talousohjelman. Tavoitteena pitää olla 200 000 uutta työpaikkaa. Se on mahdollista, jos tahtoa löytyy ja se on oikeasti päättäjien ykköshuolenaihe. Valtio ei voi niitä yksin synnyttää, mutta edellytysten luonnissa ja esteiden poistamisessa sillä on keskeinen rooli. Esimerkiksi energia-alalla, biotaloudessa, elintarviketeollisuudessa, matkailussa sekä tietotekniikan hyödyntämisessä ja soveltamisessa on mahdollisuuksia luoda kymmeniä tuhansia työpaikkoja jokaiselle toimi-alalle.

Sote-sopu löytyi, kun kolmen vuoden turhan työn jälkeen pääsimme yhdessä linjaamaan asiaa yli oppositio- ja hallitusrajan. Nyt meidän tulisi löytää toisemme kasvun ja työllisyyden alueella. Kun tavoite - 200.000 uutta työpaikkaa - on selvä, meidän on yhdessä raivattava esteet sen tieltä.

Valtion rooli on pääasiassa edellytysten luoja, mutta voimme tehdä paljon muutakin. Jos työpaikkojen syntymisen esteenä on rahoitus, Keskusta on valmis käyttämään muutoksen tekemiseen valtion tasetta eli omaisuutta. Olemme valmiita hakemaan valtiolle rohkeaa vähemmistöomistajaroolia uuden kasvun synnyttämisessä - yrittäjävetoisesti. Jotta saamme uutta aikaiseksi, on jostakin vanhasta luovuttava. Käytännön työkalumme on miljardiluokan kasvurahaston perustaminen. Kasvurahasto on nykyaikaista valtion omistajuutta, jonka avulla valtion omaisuus saadaan tuottavampaan ja uutta työtä luovaan muotoon. Mutta korostan vielä: ilman visiota uuden työn syntymisestä, valtion omaisuutta ei pidä myydä eurollakaan.

Kun kasvun esteenä ovat myös hitaat lupaprosessimme, esitän, että tässä tilanteessa pääministerin johdolla ja "käsiohjauksella" huolehditaan siitä, että Suomeen saatavat merkittävät investoinnit toteutuvat. Työttömyyden saaminen kuriin pitäisi nyt olla hallituksen ykköstehtävä.

Meidän pitää myös miettiä keinoja, kuinka yrittäjyyden kynnystä madalletaan ja kaikenlaista toimeliaisuutta lisätään. Meidän on luotava rakenteita, jotka auttavat myös työttömiksi jääneitä jalostamaan omia yritysideoitaan ja toteuttamaan ideansa käytännössä. Työpaikat ovat viime vuosina syntyneet nimenomaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Mielestäni nyt on pikaisesti selvitettävä kahta uutta asiaa. Ensinnäkin, voisiko irtisanomiskorvauksen maksaa alkupääomana mahdolliseen uuteen yritykseen. Toiseksi, mikäli työtön päättää lähteä yrittäjäksi, voisiko ansiosidonnaisen maksamista hänelle jatkaa määräajan, tavallaan uudenmuotoisena starttirahana. Molemmat ratkaisut lisäisivät aktiivisuutta, eivät oikein toteutettuina lisäisi julkisen talouden kuluja ja toisivat omalta osaltaa ratkaisuja aloittavan yritystoiminnan pääoman puutteeseen.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Erittäin huonon taloudellisen tilanteen pitäisi ajaa päättäjät enemmän yhteen, hakemaan yhdessä uusia ratkaisuja ja vaihtoehtoja työttömyyden nujertamiseksi samaan tapaan kuin yhdessä tehtiin töitä sote-ratkaisun löytämiseksi.

Suomalaiset ansaitsevat toivon näköaloja. Meillä yhteisten asioiden hoitajilla ei saa olla muuta tehtävää kuin ratkaisujen etsiminen yhteiskunnan suuriin ongelmiin. Tähän työhön tarvitaan kaikkia: hallitusta ja oppositiota, yrittäjiä ja yrityksiä, työttömiä ja työssä olevia, nuoria ja kokeneita tekijöitä.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille hauskaa vappua!