Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 13.1.2019 14:19Pääministeri Sipilä: Hallitus tukee Oulua kriisissäLue lisää »
 • 11.1.2019 18:48Pääministeri Sipilän lausunto Oulun seksuaalirikosepäilyihin liittyenLue lisää »
 • 31.12.2018 11:09Pääministeri Juha Sipilän uudenvuoden tervehdysLue lisää »

Blogin arkisto

Suomenmaa

Olen 57-vuotias kansanedustaja ja
Keskustan puheenjohtaja

Perheeseeni kuuluvat vaimo Minna-Maaria ja viisi lasta, joista nuorin menehtynyt, sekä kuusi lastenlasta. Kaikki lapseni ovat jo muuttaneet omilleen. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri. Asuin kolmen kuukauden ikäisestä ylioppilaskirjoituksiin saakka Puolangalla, sitten Oulussa, Kiimingissä ja nyt Kempeleessä Pohjois-Pohjanmaalla.

Työstä ja yrittämisestä

Ennen työtäni politiikassa toimin yrittäjänä. Aloitin työurani diplomityöntekijänä kempeleläisessä Lauri Kuokkanen Oy:ssä, jossa toimin suursarjatuotteiden tuotekehityspäällikkönä ennen siirtymistä Solitra Oy:n osakkaaksi. Kolmikymppisenä sain yrityksen toimitusjohtajan tehtävät hoitaakseni.

Solitrassa tehtyjen omistajajärjestelyjen jälkeen perustin Fortel Invest Oy:n. Olen ollut Fortelin kautta mukana noin 25 eri yrityksessä omistajana ja hallituksen jäsenenä. Kävin välillä reilut kolme vuotta ”lainassa” Elektrobit Oyj:n toimitusjohtajana.

Olen johtanut välillä lähes 2000 työntekijän organisaatiota ja toisinaan kolmen ihmisen tiimiä. Välillä olen saanut keskittyä pelkästään ihmisten johtamiseen, joskus on ollut tilaisuus käyttää itsekin sorvia ja tinakolvia. Olen toiminut muutamien pörssiyrityksien hallituksissa, mutta pääasiassa olen ollut mukana pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. 

Päällimmäinen kokemus yrittäjänä ja toimitusjohtajana on ollut se mahtava tunne, kun koko organisaatio on puhaltanut yhteen hiileen ja on saanut aikaan ihmeellisiä asioita. Varsinkin pienissä yrityksissä on hämmästyttänyt se, että vahvalla yhteishengellä on saatu aikaiseksi suuria yrityksiä nopeammin korkealaatuisia tuotteita. Yhteishengen aikaansaamisessa auttaa vahva arvopohja ja johdon esimerkki.

Yritykset ovat osa yhteiskuntaa. Niiden ensisijaisena tehtävänä on työpaikkojen luominen ja taloudellisen hyvinvoinnin tuominen sille alueelle, missä yritys toimii. Elektrobitissä ja monessa muussakin yrityksessä tämä on kirjattu yhdeksi keskeisimmistä arvoista.

Suomessa satsataan paljon koulutukseen. Meillä tulisi olla parempi itsetunto mietittäessä tämän kansallisen voimavaran – osaamisen – luovuttamista halpamaille. Kokemukseni saksalaisten yritysten ja yrittäjien kanssa on puhutteleva. He taistelevat kynsin hampain perustamiensa työpaikkojen säilymisestä Saksassa, siis myös omistajat ja yrittäjät. Tällainen tsemppi meidän pitäisi saada aikaan Suomeenkin.

Kun lähden johonkin hommaan, teen sitä täysillä. Nyt yhteisten asioiden hoitaminen on minulle täyspäiväinen työ. Olen ajanut oman yritystoiminnan "pakastetilaan" eikä se vaadi minulta huomiota.

Harrastukset

Yhteisten asioiden hoitamisen ja perheen lisäksi elämääni ei nyt juuri harrastuksia mahdu. Kuntoilulle yritän löytää aikaa.